Tempat Terbaik Untuk Dilawati Di Inner Mongolia Part 2

Zhaojun Tomb, terletak di tebing selatan Sungai Dahei, terletak sembilan kilometer di selatan kota Hohhot. Dilihat dari jauh, permukaan makam kelihatan hijau gelap. Oleh itu ia dipanggil “makam hijau.”

Makam Zhaojun adalah serupa dengan makam kerajaan Dinasti Han yang dibina di dataran utama kerajaan. Terdapat astaka di sekitar makam di mana pengunjung boleh berehat. Peninggalan budaya yang memperingati Zhaojun dipamerkan di bilik pameran yang berdekatan.

Dalam 33 SM, Wang Zhaojun, seorang pembantu rumah tangga di istana istana Dinasti Han, berkahwin dengan Huhanxie Chanyu, ketua Xiongnus, yang mencadangkan hubungan baik dengan mahkamah Han melalui perkahwinan. Apabila Zhaojun berkahwin, dia membawa bersama budaya kaya Dataran China Tengah kepada orang-orang Xiongnu di utara.

Mausoleum of Genghis Khan adalah kawasan pemuliharaan warisan kebangsaan utama di #Ordos, dan menarik ratusan penghormatan dan pelawat dari seluruh dunia. Ia adalah “misteri misteri”. Pengebumian rahsia adalah bentuk bulat yang dominan dalam bahasa Mongolia, oleh itu, jarang rekod telah dijumpai mengenai makam Genghis Khan.

Genghis Khan, wira negara Mongolia, dianggap sebagai legenda. Beliau meninggalkan bukan sahaja Empayar Mongolia yang terbesar dalam sejarah, dengan juga banyak misteri.

Pada masa kini, makam itu adalah cenotaph, dan yang sebenar dengan mayatnya masih belum ditemui. Walau bagaimanapun, terdapat beribu-ribu pelancong datang ke makam dan mengadakan majlis peringatan untuk wira, mengagumi kebesarannya dan menghargai semua sumbangan yang telah dilakukannya untuk Mongolia dan seluruh dunia.

Kubuqi Desert, terletak di utara Ordor highland, adalah gurun ketujuh terbesar di China. Dan kemuncak padang pasir ini adalah Resonant Sand Gorge yang terletak di sebelah timur laut Gurun Kubuqi.

Ia adalah padang pasir terdekat dari Beijing. Sumber pelancongan yang kaya termasuk gurun, tasik, padang rumput, tanah lembap dan oasis semuanya boleh ditemui di Kubuqi.

Di samping itu, lebih daripada seribu ekor burung termasuk angan-angan putih yang jarang ditemui di kawasan sekitar atau sekitar padang pasir. Pemandangan indah hanya dalam bentuk busur. Dan “kubuqi” bermaksud “tunduk” dalam bahasa Mongolia. Gurun ini kelihatan seperti busur emas di bumi.

Resonant Sand Gorge, Ordos
Terletak di wilayah Ordos, ResonantSandGorge, atau Resonant Sand Bay yang dipamerkan oleh landskap padang pasir yang menakjubkan dan bukit pasir berbisik.

Berjalan-jalan di laut pasir, mengagumi pemandangan indah dan mendengar lonceng unta akan memberi anda pengalaman unik. Juga, anda boleh mengalami penerokaan pasir, menunggang kuda dan unta, terbang luncur, perlumbaan motor, amalan sasaran, menembak anak panah, mandi pasir dan berenang di sini.

Dalam keadaan iklim kering, anda dapat mendengar bunyi seperti bugle dan drumbeat di dalam pasir jika mereka melayari di sepanjang lereng bukit pasir. Sekiranya beberapa orang melayari bersama, bunyi akan menjadi lebih keras seperti loceng yang besar dan anda akan merasakan seluruh gundukan itu gementar.

Menarik kan kisah ini? Oh ya Kembara Sufi juga mempunyai pakej istimewa ke Mongolia.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai pakej, anda boleh berhubung dengan perunding kami di sini

Whatsapp : https://pakejkembarasufi.wasap.my
Pejabat :
Shah Alam. : 03-5524 7800/ 03-5523 4498
Kuantan. : 09-534 1598
Senawang. : 06-675 0101
Teluk Intan. : 05-620 4904