Tel : 03-55234498 Faks: 03-55244497

TURKI 9D 7N

turki2

PACKAGE : TURKI

DURATION : 9 Days 7 Nights

PRICE START FROM : RM3,999 PER PAX

Day 01

Kuala Lumpur – Istanbul Airport

Day o2 : Kuala Lumpur – Istanbul – Canakkale (L/D)

Upon arrival, proceed to Istanbul city tour. Visit the Blue Mosque, also known as Mosque of Sultan Ahmet, which boasts a unique feature of 6 minarets. View its glorious interiors and distinctive blue tiles. Next, view the only remains of Hippodrome of Constantinople, which consists 3 monumental columns and a fountain. This is where chariot races took place in the past. Then, visit St Sophia Church (Hagia Sophia), is a former Eastern Orthodox Church converted to a mosque and must see attraction because of its religious and architectural significance. Next, visit Topkapi Palace, once the seat of the Ottoman Empire. Presently, it is a museum palace with a wide collection of porcelain, antiques, holy relics and other treasures. Today, a ferry ride cross Marmara Sea. Dinner and overnight in Canakkale.

Day 03 : Canakkale – Pergamon – Kusadasi (B/L/D)

Drive to the ancient city of Troy. We will visit this ancient city and the infamous wooden horse. Continue to Pergamon and along the way, feast your eyes on the beautiful Agean Sea view with lush olive trees and some Greek and Turkish islands. Upon arrival visit Pergamon Ancient Asklepion, the Asklepion is a famed ancient medical center built in honor of Asklepios, the god of healing. It was also the world’s first psychiatric hospital. After lunch, drive to Kusadasi. We may stop over at a Turkish Delight and Apple Tea Outlet in Kusadasi. Overnight in Kusadasi

Day 04 : Kusadasi – Pamukkale (B/L/D)

After breakfast, set off for Selcuk Village and explore Ephesus Ancient City, one of the world’s most outstanding archaeological sites. You will find awesome structures such as the Library of Celsius, Hadrian Temple, Marble Street and Agora. Ephesus is also one of the 7 Churches of Revelation and holds the House of Virgin Mary, Virgin Mary and St John were said to have lived in Ephesus and died there. After lunch,visit Mosque and Continue to Pamukkale and visit the ruins Ancient City of Hierapolis and explore Cotton Castle, a World Heritage site, made of fascinating white terraces and pools created by calcareous hot spring waters flowing down the mountain.

Day 05 : Pamukkale – Konya – Cappadocia (B/L/D)

Today, travel to Konya. Photo stop in a 700 year old ancient caravanserai (a ‘hotel’ for ancient traders and travelers on silk road). Next, visit the museum of 13th century Philosopher Melvana Celaleddin-i Rumi, which used to be the cloister for Mevlevi Dervishes. Mevlana was a philosopher and mystic of Islam, but not a Muslim of the orthodox type. His doctrine advocates unlimited tolerance, positive reasoning, goodness, charity and awareness through love. To him and to his disciples all religions are more or less truth. Looking with the same eye on Muslim, Jew and Christian alike, his peaceful and tolerant teaching has appealed to men of all sects and creeds. Continue to Capaddocia.

Day 06 : Cappadocia (B/L/D)

Hot air ballooning over the charming landscape during sun rise is optional (200USD/pax) this morning time. Today, be enchanted by the Underground City of Kaymakli, once a place of refuge for 15000 Christians. Witness the ancient bedrooms, church, meeting hall and food storage rooms in this eight-storey city connected by 30km of corridors and passageways. Next, get the rare chance to experience the beauty and work of Turkey’s handmade crafts through a turkish carpet weaving course. Following this, a visit to the Pigeon Valley and the fascinating frescoed rock churches and chapels at Goreme Open-Air Museum. Photo stops will be made at Uchisar “castle” village, a fantasy-land of strange and wonderful works of man and nature. Then, proceed to Avanos Pottery Village, set on the banks of the Kizilirmak (Red River). Finally, a chance to view turkish semi precious turkish turquoise ( the name given by Marco Polo which means color of Turks). Overnight in Cappadocia

Day 07 : Cappadocia – Ankara – Bolu (B/L/D)

This morning, drive pass picturesque Salt Lake and arrive into Ankara – capital of Turkey. Our Ankara sightseeing highlights include the magnificent Ataturk Mausoleum and Museum, the final resting place of Mustafa Kemal Ataturk, who was regarded as the father of modern Turkey. The mausoleum features a mix of different architectural styles from various Anatolian civilizations museum. Overnight in Bolu

Day 08 : Bolu – Istanbul (B/L/D)

After breakfast in Bolu hotel drive to Istanbul and start the Istanbul full day city tour covers 500-years old Grand Bazaar, a maze of over 4,000 stalls and shops selling leather goods, jewelers, handicrafts, ceramics, Turkish coffee and other local products. Next, start Bosphorous Cruise trip, Here, you will be able to soak in the sights and sounds of Turkey’s Asia and Europe sector as you cruise through this water channel that is the very beat of life in Istanbul. Witness the magnificent architecture of the buildings along the river and the interesting activities of our local people. We will get very chance of taking photo of Rumeli Castle and Anatolia Castle build by the conquerer of Istanbu in 1453. Overnight in Istanbul.

Day 09 : Bolu – Istanbul (B)

After breakfast, depart to Airport for flight back home

Day 10 : Kuala Lumpur

Arrival

PACKAGE INCLUDE
  • English speaking guide
  • Ac deluxe transportation with free Wi-Fi Access
  • 15 Seat Mercedes Sprinter up to 12 Pax
  • 31 Seat Half Size Bus up to 18 Pax
  • 47 Seat Mercedes Big Size Bus up to 44 Pax
  • 54 Seat Mercedes Ultra Big Size Bus up to 50 Pax
  • Breakfast (B), lunch (L), Dinner (D) as it is indicated at above itinerary
  • Entrance fees, parking, local taxes, highway charges.
  • 1.5 lt water during meals share for 4 pax and 0,5 lt water daily per pax in the bus
  • Tips for portages in and out at hotels and tips for local restaurants
  • Private boat arrangement for Bosphorus Cruise with the condition of 10 pax and above
PACKAGE EXCLUDE
  • Gratuity to guide and driver (Minimum 3USD for guide + 2USD for driver suggested)
  • Personal Expenses
  • Visa Expenses if required
  • Portage services in the airport
HOTELS OPTION
  • Canakkale Zileli Hotel 4* http://www.hotelzileli.com/
  • Kusadasi Tatlises Hotel 4* http://www.tatliseshotel.com/
  • Pamukkale Villa Lycus River Hotel 4* http://www.lycusriver.com/villalycus/
  • Cappadocia Stone Concept Hotel 4* http://www.stoneconcepthotel.com/tr/index.html
  • Bolu Emniyet Hotel 4* http://www.emniyetotel.com/ Istanbul
  • Hamidiye Hotel 4* http://www.hamidiyehotel.com/

Berkaitan

Comments

89 Comments to TURKI 9D 7N

Zaidi Kassim
22/09/2016

masih ada kekosongan untuk pakej ke turki ?

Zaidi Kassim
22/09/2016

1. Direct flight ke Istanbul @ transit ?
2. Berapa bilangan minima/maksima peserta untuk berlepas ?
3. Berapa harga pakej ? masih 4559 ?

Syahida
06/10/2016

Boleh saya dapatkan quotation perlancongan ke turki 4 dewasa + 2 kanak-kanak?

siti syahirah
09/11/2016

as salam, can u please arrange me private tour to turki for 5 days if possible? please total me all in package for 3 adults, 1 child 4 years old and 1 inf . tq!

Enawati Razak
29/12/2016

Saya berminat ke Turkey masa UTI sekolah ogos, ada package ke?

Enawati Razak
31/12/2016

0139309380

Jamiesuleiman
13/01/2017

Promosi ke turki 2017 masih ada kosong ke….bila jadualnya

Rohana Kadir
26/01/2017

sila beri kan pakej promosi untuk 3 dewasa dan 1 kanak2 pada bulan Desember 2017

Omar
07/02/2017

Knp nmpk mcm soalan pelanggan tidak dijawab

Masitah binti samsudin
19/12/2017

Salam tlg bg list harga turki 2018 bln April utk 2 org tahun 2018

Syiqin Kembara
20/12/2017

Wsalam, puan.

Kami dah emelkan di emel puan berkenaan harga pakej beserta jadual lawatan. Mohon semak emel.
Terima kasih (n_n)

Afifah
22/12/2017

Sy berminat untuk ke turki Mac 2018. Boleh bg maklumat lnjut?

Syiqin Kembara
22/12/2017

Assalamualaikum cik,

Kami dah emelkan jadual lawatan dan harga ke emel cik. Cik boleh semak emel ya.

Terima kasih (n_n)

Shaa
25/01/2018

Salam.. Boleh saya dapatkan harga pakej promosi untuk 6 org (Dewasa) 1 org (kanak2 >2 tahun), Bulan Mac 2018? Terima kasih..

Syiqin Kembara
08/02/2018

Wsalam.

Kami memohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas.
Untuk makluman cik, tarikh Mac ke Turki telah penuh.
Saya ada emelkan berkenaan tarikh yang available di emel cik.
Mohon semak emel. Terima kasih

Nur Jannah
03/02/2018

Ada kosg lg x utk 4 dewasa trip ke turkey utk trikh 16/3/18.. kalau ada nti email details ye

Syiqin Kembara
08/02/2018

Assalamualaikum Cik,

kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Saya telah emelkan kepada cik berkenaan trip Turki ini.
Mohon semak emel ya.
terima kasih

Badarudin Abu
07/02/2018

ada masa cuti sek nov dec2018

Syiqin Kembara
08/02/2018

Assalamualaikum tuan.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas.
Saya dah emelkan berkenaan permintaan tuan. Mohon semak emel.

Terima kasih

hadiah hj ramli
23/02/2018

pakej ke turkey untuk bulan disember, pm saya 0168845990

Nor
13/03/2018

Pm tarikh 16/12/2018
Pakej ke turki 3 dewasa 2 kanak2

Syiqin Kembara
22/03/2018

Assalamualaikum puan.

Kami telah emelkan jadual lawatan beserta tarikh dan harga di emel puan.
Mohon semak emel.

Terima kasih.

Asyraf
13/03/2018

Pakej turkey bulan disember

Syiqin Kembara
22/03/2018

Assalamualaikum tuan,

Kami telah emelkan jadual lawatan, beserta harga pakej dan tarikh di emel tuan.
Mohon semak emel.

Terima kasih

azul
19/03/2018

pakej turki 7sept tu ada lagi tak..berapa harga utk 2018

Syiqin Kembara
22/03/2018

assalamualaikum cik azul.

kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Pakej ke Turki tarikh 7 Sept tu masih ada kekosongan lagi.

Harga pakej yang kami tawarkan adalah RM3999 + RM200 tip seorang.

azul
19/03/2018

lagi satu gratuity to guide n driver tu bayaran utk setiap hari atau once ja

Syiqin Kembara
22/03/2018

bayaran tu dikutip di Malaysia. tip tu untuk sepanjang trip.

Johari Jantan
31/03/2018

Pakej ke turley bln april 2018

adaa rania
01/04/2018

Assalam…pakej 3999 tu beserta tiket flight return ke?

Syiqin Kembara
02/04/2018

Wsalam puan rania.

Ya, puan. Harga RM3999 tu termassuk tiket flight return.

Hanani
02/04/2018

Salam..tolong emelkan package ke turki bulan Dis 2018..terima kasih

Syiqin Kembara
02/04/2018

Wsalam.

Kami telah emelkan jadual lawatan beserta harga dan tarikh di emel puan. Mohon lihat dan semak emel puan ya.

Terima kasih

Ahmad
02/04/2018

Tolong emailkan package ini utk December 2018.
Tq

Syiqin Kembara
03/04/2018

assalamualaikum tuan

Saya dah emelkan jadual lawatan dan harga untuk trip ke turki. Mohon semak emel.

Terima kasih

Hartini omar
02/04/2018

Wa to hp 012-2166260

Syiqin Kembara
05/04/2018

Assalamualaikum puan,

Saya ada emelkan kepada puan jadual lawatan dan harga pakej ke turki. Mohon puan semak emel ya.

Terima kasih

adaa rania
03/04/2018

mohon emelkan pakej ke turkey utk 4 dewasa 3 kanak-kanak. tq

Syiqin Kembara
05/04/2018

Assalamualaikum puan,

Saya telah emelkan sebutharga seperti yang diminta. Mohon semak emel.

Terima kasih

Junaidah
06/04/2018

Quotation for Turki Aug 2018, 6 adult 2 children 2 infant

Shaya
08/04/2018

Salam puan.Boleh email info pakej untuk bulan disember 2018. Untuk 4 dewasa dan 1 kanak2.

Syiqin Kembara
11/04/2018

Wsalam puan.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Kami telah emelkan kepada tuan/puan berkenaan pakej ini. Mohon semak emel.

Terima kasih

Farahliyana
09/04/2018

Assalamualaikum & Hi Kembara Sufi 🙂 please email me the details of the trip for December yea. Thanks in advance ^^

Syiqin Kembara
11/04/2018

Waalaikumussalam.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pakej ini. Mohon semak emel.

Terima kasih

Arfah bte Ahmad
11/04/2018

Singaporean boleh book turki trip from your company? Kalau boleh, macam mana cara ingin buat reservation dan harga package dari Singapura? Interested in Nov turki package. Terimakasih

Syiqin Kembara
11/04/2018

Puan boleh semak dahulu dengan pihak kedutaan Singapura sama ada puan perlu buat visa untuk ke Turki atau tidak terlebih dahulu.

hanim hairudin
15/04/2018

boleh bg quetation utk pakej lombok dan medan

Syiqin Kembara
16/04/2018

Assalamualaikum tuan/puan,

Saya ada emelkan kepada tuan/puan berkaitan pertanyaan pakej tuan/puan ke Lombok dan Medan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Mustaffa
15/04/2018

Ada lawatan bermula pada tarikh 30 Nov tak

Syiqin Kembara
16/04/2018

Assalamualaikum tuan.

Untuk pakej ke turki tiada trip bertolak pada 30 Nov, yang ada cuma 22 Nov.
Tetapi untuk pakej Eropah 5 Negara, kami ada group yang akan bertolak pada 30 Nov, tuan.

HASLIZA BINTI MOHD ZAFERI
23/04/2018

assalamualaikum tuan,masih ada kekosongan untuk pakej ke turki pada 7 dec. boleh tak bagi sebut harga untuk 2 orang dewasa

Syiqin Kembara
02/05/2018

Waalaikumussalam.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Untuk makluman puan, tarikh tersebut telah penuh.
Mungkin puan berminat dengan tarikh lain? Saya telah emelkan kepada puan senarai tarikh beserta jadual perjalanan untuk rujukan puan.
Mohon semak emel.

Terima kasih

Azhar Muhammad
24/04/2018

Boleh beri details trip ke turki oada bln august 2018.prefer awal bulan.
5 dewasa.1 kanak2 9 thn.

Syiqin Kembara
02/05/2018

Assalamualaikum tuan.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Untuk makluman, group departure kami untuk bulan Aug adalah 23 Aug.
Kami tiada group departure untuk awal bulan Aug.

Terima kasih

Zainal Abidin
27/04/2018

email package bulan Oct 2018 untuk 2 orang

Syiqin Kembara
02/05/2018

Assalamualaikum tuan.

Untuk makluman tuan, kami tiada group departure untuk bulan Oct, namun untuk bulan Sept kami ada.
Kami ada emelkan kepada tuan berkaitan pertanyaan tuan. Mohon semak emel.

Terima kasih

nurulhanis
27/04/2018

assalam,
pakej istanbul 9 hari
private pakej (hanya 1 keluarga)
quotation untuk 3dewasa and 2 kanak-kanak (4tahun and 3 tahun) ?
tarikh diinginkan: departure 5 april 2019
tq.

Syiqin Kembara
07/05/2018

Wsalam.

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas.
Untuk makluman, setakat ini, kami belum ada pakej private yang mempunyai bilangan orang kurang daripada 35 orang.

Terima kasih

Shareiza
29/04/2018

Slm..blh emel info pakej turki utk disember 5 org dewasa..tks

Syiqin Kembara
02/05/2018

Wsalam.

Kami ada emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Hasnizah
02/05/2018

Salam
Boleh email kan pakej turki yang masih ada antara july dan dec 18. Terima kasih

Syiqin Kembara
07/05/2018

Wsalam puan.

Kami mohon maaaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Untuk makluman, kami tiada group trip ke Turki untuk bulan July, namun untuk bulan Dec, kami ada.
Kami telah emelkan jadual dan harga di emel puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Faizal shariff
03/05/2018

Quotation turkey utk 6 dewasa,2 kanak2 1 baby 6 bln utk bulan disember 2018 ..tq

Syiqin Kembara
07/05/2018

Assalamualaikum tuan,

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Saya telah emelkan kepada tuan berkaitan pertanyaan tuan. Mohon semak emel.

Terima kasih

bob
03/05/2018

ada kosong lagi antara trikh 23/6 – 31/8/18 utk 2 org

Syiqin Kembara
07/05/2018

Assalamualaikum tuan,

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Kami telah emelkan kepada tuan berkaitan pertanyaan tuan di emel.
Mohon semak emel.

Terima kasih

Ciksid
08/05/2018

Salam boleh emailkan pakej yang available tahun 2018 untuk ke turki? Tq

Syiqin Kembara
10/05/2018

Wsalam puan.

Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

NURUL
24/05/2018

Salam boleh emelkan pakej ke turki bagi december 2018? TQ

Syiqin Kembara
28/05/2018

Wsalam.

Terima kasih atas permintaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

al
27/05/2018

assalam boleh saya tahu tarikh pakej ke turki bulan 8 ni?

Syiqin Kembara
28/05/2018

Wsalam.

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Mr Azalishah
28/05/2018

Please email to me package to turkey for 2018.

Syiqin Kembara
01/06/2018

Assalamualaikum tuan.

Terima kasih atas permintaan yang diberikan. Kami telah emelkan kepada tuan berkaitan pakej ini. Mohon semak emel.

Terima kasih

snipernizam
03/06/2018

assalammualaikum..

boleh beri details pakej ke turki ke bulan sept dan oct? dan berapa kekosongan lg ye?
2) termasuk tiket flight return ?
3) rm3999 all in dan tiada caj yg lain ke ( x termasuk exclude pakej tu )

terima kasih

Syiqin Kembara
04/06/2018

Waalaikumussalam.

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada tuan berkaitan pertanyaan tersebut. Mohon semak emel.

Terima kasih

mohd khairil faizi ismail
05/06/2018

As Salam,

Tuan,

Boleh berikan details untuk pakej ke Turki 2018 untuk 2 orang dewasa.

Sekian, terima kasih

Syiqin Kembara
05/06/2018

Wsalam.

Kami telah emelkan berkaitan permintaan tuan. Mohon semak emel.

Terima kasih

atiqah
09/06/2018

hi ada kosong lg tak trip turki 2 org bulan 6ni

Syiqin Kembara
11/06/2018

assalamualaikum cik.

Terima kasih untuk pertanyaan yang diajukan. Untuk makluman, kami tiada group ke turki untuk bulan 6.
Tetapi, kami ada group departure pada bulan Ogos nanti. Kami telah emelkan kepada cik berkaitan pakej ke turki ini.
Mohon semak emel.

Terima kasih

Na
19/06/2018

Assalamualaikum boleh email pakej ke turki dalam feb raya cina 10 org? Ada private tour tak? Yg bukan joined? Terima kasih

Syiqin Kembara
22/06/2018

Waalaikumussalam puan.

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Muhammad Rashid Abu
26/06/2018

tolong emailkan kepada saya detail pelancungan ke turki utk bulan sept & oktober

Syiqin Kembara
28/06/2018

Assalamualaikum tuan,

Terima kasih atas permintaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada tuan berkaitan permintaan tuan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Zarinah
27/06/2018

Assalaam,
Blh buat private tour utk 3 org dari 8-17/9?

Syiqin Kembara
28/06/2018

Wsalam.

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Shu
01/07/2018

Salam,

Boleh dapatkan quotation untuk trip December 2018 untuk 7 adults and 1 child? Boleh buat private tour tak?

abu
13/07/2018

saya & isteri berminat ke turki pada 7-16 sept 18.. ada kosong lg ke? klau ada email sy itineri ya. tksh

Fadzil Shafie
13/07/2018

Salam,
Boleh dapatkan quotation untuk trip Bulan September 2018 untuk 4 dewasa.
Pihak tuan ada buat private tour ke?

Post a comment?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.