Tel : 03-55234498 Faks: 03-55244497

SURABAYA MALANG 4H 3M

Pakej : SURABAYA MALANG 4H 3M
Harga bermula daripada : RM1,699 seorang

HARI  1 : Penjemputan Airport  Surabaya (Jawa Timur) (L/D)

Disambut oleh wakil di Lapangan Terbang Surabaya. Makan tengah hari dan City Tour Surabaya (Mengunjungi masjid Al – Akbar Surabaya yang merupakan masjid terbesar di jawa timur, lalu mengunjungi monument tugu pahlawan dimana merupakan tempat terjadinya perlawanan masyarakat Surabaya dan Belanda pada tahun 1945). Kemudian menuju ke kilang rokok awal berdirinya HM Sampoerna, anda dapat melihat proses pembuatan rokok secara langsung dan kemudian ziarah Makam dan Masjid Sunan Ampel (Raden Rahmat) yang merupakan salah satu dari anggota sembilan wali songo dan menuju Madura untuk melihat butik batik Madura. Check in dan istirahat.

HARI  2 : Surabaya  Sidoarjo  Batu Malang (Jawa Timur) (B/L/D)

Sarapan pagi dan check out. Menuju ke Pusat Pakaian Border Muslim dan Pusat Barangan Kulit Permata Tanggulangin. Makan tengah hari kemudian mengunjungi Masjid Ajaib (Masjid Tiban) di Kompleks Pesantren Salafiah Bihaaru Bahri Asali Fadlaailir Rahmah di Turen Malang. Makan malam akan disajikan di rumah makan tempatan. Check in hotel dan istirahat.

HARI 3 : Batu Malang Tour (B/L/D)

Setelah sarapan pagi, rombongan diajak menuju Air Terjun Coban Rondo untuk melihat air terjun dengan ketinggian 84m yang berhawa sejuk dan rindang. Kemudian menuju ke Ladang Apel petani untuk makan buah apel langsung dari pohonnya. Makan tengah hari kemudian menuju ke Jawa timur Park 2 dimana terdapat museum satwa dan batu secret zoo yang merupakan kebun binatang modern. Setelah itu menikmati Alun-Alun Kota Batu Malang yang berudara sejuk untuk melepas lelah kemudian makan malam di rumah makan tempatan dan kembali menuju hotel untuk istirahat.

HARI 4 : Transfer Airport Surabaya (B)

Selepas sarapan pagi di hotel, Jam 9.00 pagi, check-out hotel menuju ke Pusat Oleh-Oleh di Batu Malang. Kemudian transfer ke Lapangan Terbang.

PAKEJ TERMASUK

– Tiket Penerbangan Pergi Balik (KUL-SUB-KUL)
– Transport Full AC
– Air Minuman (Mineral Water) 1 Botol / Pax / Hari
– Makan seperti dalam Jadual Perjalanan
– Tiket Masuk Wisata
– Guide / Pemandu
– Tempat penginapan (Hotel 3***)
– Shuttle Jeep di Gunung Bromo

PAKEJ TIDAK TERMASUK

– Makan dan minum selain dari dalam Jadual Perjalanan
– Optional Tour selain dari dalam Jadual Perjalanan
– Bayaran tambahan pengangkutan di tempat ziarah
– Keperluan peribadi
– Tipping Guide/Pemandu

TERMA DAN SYARAT
  • Minimum tempahan : 5 orang

Berkaitan

Comments

1 Comment to SURABAYA MALANG 4H 3M

Busyra
05/06/2017

Assalamualaikum, berapa harga untuk ground pakej 4H3M surabaya?

Post a comment?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.