Tel : 03-55234498 Faks: 03-55244497

BANDA ACHEH 4D 3N

Jom Melancong ke Banda Aceh bersama Kembara Sufi Travel & Tours Sdn Bhd! Harga pakej yang ditawarkan sudah termasuk tiket penerbangan pergi dan balik, makan, pengangkutan dan penginapan di sana.

Meuseujid_Raya

Package : Banda Aceh 4D 3N

Price start from : RM1,299 per pax

DAY 1 : ARRIVAL BANDA ACEH (L,D)

Arrive at Sulthan Iskandar Muda International Airport Banda Aceh , greeting service with Tour Guide , Transfer to local restaurant for lunch. After lunch visit Baiturrahman Mosque , Pendopo (Governor Palace) , Kirkoff (colonial grave stones). Afternoon check in to Hotel , dinner at local restaurant.

DAY 2 : BANDA ACEH TOUR (B,L,D)

Breakfast at Hotel , Visit Tsunami Educational Center (Can see Ferry Ship 2.500 tons) on the land due to Tsunami Effect. Visit Cut Nyak Dien House , Lampuuk Beach , visit surrounding area at Banda Aceh . Lunch provided at local restaurant. Shopping at Pasar Atjeh (Traditional Market). Visit Barata Plaza and Panti Perak Plaza. Afternoon back to Hotel dinner at local restaurant.

DAY 3 : BANDA ACEH (B,L,D)

Breakfast at Hotel , full day tour at Banda Aceh and surrounding area of Banda Aceh . Visit Panti Asuhan and other structure and infrastructures which donated by foreign countries. Lunch and dinner at local restaurant. Overnight at Banda Aceh.

DAY 4 : BANDA ACEH – DEPARTURE (B)

Breakfast at Hotel , free and easy till transfer to Airport for your next destination.

PACKAGE INCLUDE
  • Return flight ticket
  • Hotel 3*** and above
  • Meal (B/L/D)
  • Sightseeing ticket (entrance fee)
PACKAGE EXCLUDE
  • Airport tax
  • Tipping  for guide and driver
  • Optional tours
REMARKS

Kemungkinan kawasan lawatan ada pertukaran tanpa notis jika ada halangan/kekurangan masa.

Berkaitan

Comments

43 Comments to BANDA ACHEH 4D 3N

Lyana
19/01/2015

salam . Nk tanya berkenaan harga utk pakej ke melbourne musim salji di mount buller berapa ya kosnya ?

AZIZAN BIN MOHAMAD YUSUF
14/04/2015

salam. bleh bagi tarikh-tarikh utk melancong ke banda acheh?

Ahmad Azhar Ahmad Tahir
20/04/2015

Salam. Saya juga nk tahu tarikh2 nk melancong ke Banda Acheh.

Ahmad Azhar Ahmad Tahir
20/04/2015

Dan juga berapa harga per pax terkini..

syuhada
23/04/2015

salam. Blh ke nak request utk pergi tempat hudud ?

MOHD NASSER BIN MALIM
11/08/2015

Saya nak tahu mengenai pakej ke banda acheh pada cuti sekolah yang bermula pada 21 November hingga 31 Disember 2015. saya berhasrat nak pergi ke sana dengan 5 ahli keluarga. semuanya dewasa. harap tuan dapat maklumkan pilihan tarikh dan pakej harga. tq

Roslan Jumaain
18/10/2015

Salam. Saya nak tanya pihak mana yg menetapkan utkmelancung ke Bandar Aceh. Pihak kami atau pihak tuan. Sekian

mohamad nazir abd karim
10/02/2016

Salam..boleh send harga pakej utk 10 org ke banda acheh

Satinih
12/02/2016

The British Red Cross has launched an iniatectrve challenge to commemorate the 2004 Asian Tsunami. Ever wondered how you might cope if you were helping with the recovery efforts? Who do you help first? What kind of help do you offer and how do you decide between quick fixes and slow but sustainable long-term projects? Decisions for Recovery (www.recoveringafuture.org.uk) asks how you would rebuild after a disaster see how you would cope with tough decisions.

Sabariah harun
24/03/2016

Ada tak pergi aceh pd cuti Mei 2016 berapa harganya

Md Lani
25/03/2016

Kami ada 5 orang adik beradik & anak merancang ke Banda Acheh 13 Sep dan balik ke KL pada 16 Sep 2016 (4D3N). Sebutharga pakej termurah termasuk penerbangan pergibalik.

Mani
07/04/2016

Hi,

Saya akan berkunjung ke Banda Aceh seperti jadual dibawah :

16 April 2016: KUL (7.45am) – BTJ(8.25am)
19 April 2016 : BTJ(8.50am) – KUL (11.20am)

Bilangan Orang : 1 pax

Jantina : Lelaki

Sila berikan sebutharga pakej yang termurah.

Sekian terima kasih.

Mani.

Ismail Haron
13/05/2016

Untuk ke Banda Acheh untuk 3 orang (kongsi satu bilik) bertolak 19 hb Mei ada tak?

zahrah
07/09/2016

assallam cadang Awal Disembr2016 utk 2 dewasa brapa harga dn hotelnya dimana ya tk

norrita
09/10/2016

utk pakej banda aceh bln disember 2016[20-24hb dis 2016] ada tak/utk 4 dewasa 1 kanak2.tlg emel saya.tq

muchsin my
31/10/2016

Assalamulaikum tuan2 dan puan2. saye budak aceh yang pernah berkerja dimalaysia selama 5 tahon .sekarang saye buka perkhitmatan kreta sewa diaceh.bila tuan2 dan puan2 berminat ke aceh bleh call saye. di 081263979828 thanks.

Syah
15/01/2017

Nk Ke Aceh / Pulau Weh / Sabang Boleh Contact Abam Syah , Service Tip Top , Ni Whatsapp dia +6285277823343
Tengok review dia kat FB : http://www.facebook.com/Bandaachehtour

mohd huzaifah
02/03/2017

boleh x kalau juz nak return flight ticket only to acheh from kl

ieaza
05/09/2017

Salam…nk ke acheh cuti persekolahan Dec.2017. 6 pax (4Deewasa & 2 kanak2- 8 & 5 tahun)..

abdul kahar dudi
13/11/2017

Boleh beri quitation untuk 1 orang lawatan ke banda aceh 4h3m dari 4 hb dis,17 hingga 7 hb dis ,17.

Basri
31/03/2018

Bolih saya tahu jadual lawatan ke aceh

Syiqin Kembara
05/04/2018

Assalamualaikum tuan,

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Saya telah emelkan jadual lawatan untuk ke Aceh. Mohon tuan semak emel ya.

Terima kasih

Suzana Mustapa
09/04/2018

Boleh email kan jadual ke Banda Aceh utk tahun 2018

Syiqin Kembara
11/04/2018

Assalamualaikum puan,

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Kami telah emelkan jadual lawatan ke emel puan. Mohon semak emel ya.

Terima kasih

Nik
14/04/2018

Mohon email pakej ke aceh utk 2018

Syiqin Kembara
16/04/2018

Assalamualaikum puan,

Kami telah emelkan jadual lawatan pakej ke Aceh. Mohon semak emel.

Terima kasih

Mohd Haron A Alim
15/04/2018

Mohon maklumkan jadual perjalanan ke Acheh

Syiqin Kembara
16/04/2018

Assalamualaikum tuan,

Kami telah emelkan kepada tuan jadual perjalanan aceh. Mohon semak emel ya.

Terima kasih

dida
02/05/2018

emailkn pakej fullboard tuk 10 org awl ogos 2018

Syiqin Kembara
07/05/2018

Assalamualaikum puan,

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Saya telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Fathin
30/05/2018

Salam.
Boleh dptkan itinary dan sebut harga utk 4hari 3malam ke Aceh.untuk 5 orang.mid July 2018.tq

Syiqin Kembara
01/06/2018

Wsalam Cik.

Kami ada emelkan kepada cik berkaitan pertanyaan cik. Mohon semak emel.

Terima kasih

Hamidah binti Mohd Ariffin
04/06/2018

Boleh dptkn tarikh n sebut harga ke lombok dan Acheh utk bulan julai n ogos

Syiqin Kembara
11/06/2018

Assalamualaikum puan.

Terima kasih atas permintaan yang diajukan. Boleh saya dapatkan emel puan selain yang diberikan?
Pihak kami cuba untuk menghantar emel di emel puan, tetapi tidak berjaya.

Terima kasih

Zarina
17/06/2018

Lawatan ke acheh bulan 8

Syiqin Kembara
18/06/2018

Assalamualaikum puan.

Terima kasih atas permintaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan pertanyaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Puspawati binti AR Mahmud
05/07/2018

Mohon jadual untuk Julai, tarikh antara 13 hingga 22/7.

Zainab Ramli
29/07/2018

Mohon jadual utk september 2018

Syiqin Kembara
03/08/2018

Assalamualaikum puan,

Kami mohon maaf atas kelewatan memberi maklumbalas. Kami dah emelkan kepada puan berkaitan permintaan puan. mohon semak emel.

Terima kasih

Mashusna
30/07/2018

Mohon tarikh2 ke Aceh

Syiqin Kembara
03/08/2018

Assalamualaikum cik,

Terima kasih atas pertanyaan yang diberikan. Untuk makluman, tarikh yang kami ada untuk ke Acheh adalah pada 17 Oct 2018.

Siti Basrah Omar
01/08/2018

Assalamualaikum,boleh email pada saya tarikh trip ke Banda Acheh?

Syiqin Kembara
03/08/2018

Waalaikumussalam puan.

Terima kasih atas pertanyaan yang diajukan. Kami telah emelkan kepada puan berkaitan permintaan puan. Mohon semak emel.

Terima kasih

Post a comment?

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.